- 2 Φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού μπίρα
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- 4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- 4 Κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Περίπου 800γρ. αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το μπέικιν με το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστούμε και λίγο παραπάνω.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τα βγάλουμε όπως είναι ζεστά ρίχνουμε μέσα στο ταψί το κρύο σιρόπι. Τα γυρίζουμε το πάνω κάτω και τα βγάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: