ΥΛΙΚΑ
300ml. Ελαιόλαδο1 Κούπα ζάχαρη
200ml. Χυμό πορτοκαλιού
800γρ. Αλεύρι
4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
3/4 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα γαρύφαλλο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μυρωδικά.
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε το σουσάμι.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη που να μη κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και παίρναμε τη μία πλευρά από το σουσάμι τα τοποθετούμε στο ταψί με την πλευρά που βάλαμε του σουσάμι από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: