Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

300ml. Ελαιόλαδο

1 Κούπα ζάχαρη

200ml. Χυμό πορτοκαλιού

800γρ. Αλεύρι

4 Κουταλιές σούπας κονιάκ

3/4 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική

2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα

1 Πρέζα γαρύφαλλο

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μυρωδικά.
  • Σε ένα πιάτο απλώνουμε το σουσάμι.
  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη που να μη κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και παίρναμε τη μία πλευρά από το σουσάμι τα τοποθετούμε στο ταψί με την πλευρά που βάλαμε του σουσάμι από πάνω. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: