1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
5 Φρυγανιές τριμμένες
200ml. Κόκκινο κρασί
Κύμινο
1 Πρέζα κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250ml. Χυμό ντομάτας
150ml. Κόκκινο κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Κύμινο
Πιπέρι καγιέν
1 Πρέζα κανέλα
Μπαχάρι
1 Πρέζα γαρύφαλλο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: