ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φύλλο δάφνης
Μπούκονο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φύλλο δάφνης
Μπούκονο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τη δάφνη και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα ζάχαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: