ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
500γρ. Κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο μάραθο
1 Σφηνάκι ούζο
3 Ποτήρια ζεστό νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
500γρ. Κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο μάραθο
1 Σφηνάκι ούζο
3 Ποτήρια ζεστό νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μάραθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: