ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
225γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
200γρ. Γιαούρτι
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Αβγά
225γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
200γρ. Γιαούρτι
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 5 λεπτά. Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού με ένα ξύλο για σουβλάκια και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: