Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 Κουταλιά σούπας κάρυ
Λίγο βασιλικό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη
1 Πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας σόγια σος
1 Πρέζα καστανή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ, ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές. 
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσουν. 
  • Σβήνουμε με τι σόγια σος.
  • Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και πολύ λίγο νερό. Πασπαλίζουμε εμ το βασιλικό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: