ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά Βερίκοκα
1 1/2 Κιλό ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 Ξυλάκια κανέλας
2 τεμ. Αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά Βερίκοκα
1 1/2 Κιλό ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 Ξυλάκια κανέλας
2 τεμ. Αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα βερίκοκα τα κόβουμε στα δύο και βγάζουμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε το νερό τη κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Όταν αρχίσει να δέσει η μαρμελάδα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: