ΥΛΙΚΑ
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
Θυμάρι
2 Φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 Φλιτζάνι κρασί λευκό
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ζεστό
1 Φλιτζάνι βούτυρο
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα λίγο από το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει. Κάθε φορά που πίνει τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό μέχρι να βράσει το ρύζι και να χυλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: