Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
1 Φλιτζάνι του καφέ ρύζι
6 Νεροπότηρα γάλα
3 1/2 Ποτήρια νερό
1 Νεροπότηρο ζάχαρη
1 Φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα δύο ποτήρια νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μ ένα ποτήρι νερό. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό ρίχνουμε μέσα το γάλα. Όταν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το μείγμα άνθος αραβοσίτου και κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πήξει είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: