Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μπρόκολο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
500γρ. Μακαρονάκι κοφτό
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
3 Φλιτζάνια γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Πάπρικα
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά. Το ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και σε 1 λεπτό το στραγγίζουμε και πάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό  και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, να καβουρντιστεί. Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει να δένει, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το πολτό σκόρδου, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μπρόκολο.
Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το μείγμα σ ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την πάπρικα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά. να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: