ΥΛΙΚΑ
750γρ. Λαζάνια
1 Κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
5 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
750γρ. Σπανάκι
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
250γρ. Ανθότυρο
125γρ. Κεφαλοτύρι
50γε. Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750γρ. Λαζάνια
1 Κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
5 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
750γρ. Σπανάκι
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
250γρ. Ανθότυρο
125γρ. Κεφαλοτύρι
50γε. Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα λαζάνια και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μία κουταλιά από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τον κιμά. Ρίχνουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το σπανάκι, το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το γάλα και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ και στρώνουμε μία σειρά λαζάνια. Ρίχνουμε το 1/3 από τον κιμά, το 1/3 της μπεσαμέλ και το 1/3 από τα τυριά που έχουμε τρίψει και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: