ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
1 Κιλό κιμά
1 Αβγό
5-6 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
2 Κουταλάκια μπέικιν
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
200ml. Ζεστό νερό
1 Κύβο κοτόπουλου
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
1 Κιλό κιμά
1 Αβγό
5-6 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
2 Κουταλάκια μπέικιν
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
200ml. Ζεστό νερό
1 Κύβο κοτόπουλου
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Όταν τα βγάλουμε τα πλάθουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το νερό, πάπρικα και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και το μαϊντανό. Συνοδεύουμε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: