Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι πλιγούρι
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα τόνο σε νερό στραγγισμένο
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το πλιγούρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να το καλύψει, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. 
  • Σε μία σαλατιέρα βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ξεσκεπάζουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε μ ένα πιρούνι. Στην περίπτωση που έχει μείνει νερό το στραγγίζουμε. Το ρίχνουμε στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το τόνο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: