- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
- Κανέλα
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 Ξύλο κανέλας
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό και τα βράζουμε για 5 λεπτά, βάζουμε τον χυμό και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και την κανέλα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το γλυκό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε φόρμα. Όταν κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: