- 1 Συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 1 1/2 Κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Πράσα ψιλοκομμένα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 300γρ. Φέτα σε τρίμματα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και τα στύβουμε να αποβάλουν όλα τα υγρά τους. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χορταρικά να πέσει ο όγκος τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα.
- Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά. Γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και χαράζουμε την επιφάνεια. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: