- 600γρ. Αλεύρι
- 200γρ. Καρυδόψιχα
- 100γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 Σφηνάκια κονιάκ
- 600ml. Χυμό πορτοκάλι
- 1/2 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2 Λίτρο νερό
- 300γρ. Ζάχαρη
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: