250γρ. Βούτυρο
350γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
250γρ. Κουβερτούρα
250γρ. Ζάχαρη
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
6 Κρόκοι
6 Ασπράδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια τη κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μπαρί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και στη συνέχεια τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μία κουταλιά ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μεράγκα στο μείγμα σοκολάτας. ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε και το κονιάκ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 23εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: