- 1 Κονσέρβα μανιτάρια
- 500γρ. Κριθαράκι
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Σφηνάκι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο
- Ζεστό νερό
- 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 Κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και ρίχνουμε από λίγο κάθε φορά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
- Κάθε φορά που στεγνώνει το κριθαράκι συμπληρώνουμε από το ζεστό νερό μέχρι να είναι έτοιμο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: