Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Αβγά
1 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 1/2 Κούπα καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρυκεύματα και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
  • Μετά ρίχνουμε τα καρύδια και αυτά λίγα λίγα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 27εκ.  και βάζουμε μέσα το μείγμα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το κονιάκ.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: