ΥΛΙΚΑ
6 Αβγά
1 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 1/2 Κούπα καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 Αβγά
1 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 1/2 Κούπα καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρυκεύματα και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
- Μετά ρίχνουμε τα καρύδια και αυτά λίγα λίγα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 27εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το κονιάκ.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: