Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
5 Πράσα
2 Αβγά
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
4 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1/2 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 Ντομάτες τριμμένες
2 Καρότα τριμμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το πελτέ, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη γραβιέρα και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στη γέμιση, ανακατεύουμε. 
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: