ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
500γρ. Κριθαράκι
300ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Ξυλάκι κανέλας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Έπειτα βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το βαλσάμικο, βάζουμε το πελτέ ντομάτας, το χυμό ντομάτας και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη κανέλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ένα λίτρο ζεστό νερό και ανακατεύουμε, όταν χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι, περίπου 15 λεπτά χρειάζονται. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: