ΥΛΙΚΑ
500γρ. Γίγαντες
1 Κιλό σπανάκι
200ml. Χυμός ντομάτας
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι ζεστό νερό
Θυμάρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Γίγαντες
1 Κιλό σπανάκι
200ml. Χυμός ντομάτας
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι ζεστό νερό
Θυμάρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε μπολ με αρκετό νερό. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε για 1 ώρα σε σκέτο νερό. Αφού τους στραγγίσουμε τους βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, με το χυμό ντομάτας, τα καρότα το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο πυρίμαχο, αλατίζουμε και ρίχνουμε το νερό και το μπούκοβο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Στη μέση τους ψησίματος ρίχνουμε το σπανάκι που έχουμε πλύνει και χοντροκόψει, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: