ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κιλό διάφορα χόρτα (καυκαλήθρες, σπανάκι, μυρώνια κα)
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
200ml. Λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κιλό διάφορα χόρτα (καυκαλήθρες, σπανάκι, μυρώνια κα)
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
200ml. Λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις σουπιές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά αφού τα έχουμε πλύνει και χοντροκόψει. Βράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: