ΥΛΙΚΑ
2250γρ. Ρύζι
750ml. Γάλα
200γρ. Μέλι
60γρ. Φουντούκια ψιλοκομμένα
30γρ. Βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2250γρ. Ρύζι
750ml. Γάλα
200γρ. Μέλι
60γρ. Φουντούκια ψιλοκομμένα
30γρ. Βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ρύζι, το γάλα και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μη μας κολλήσει. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα φουντούκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και τους ρίχνουμε στο μείγμα με το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη σε πηχτή μαρέγκα και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: