- 1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
- 2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 Λίτρο γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- 6 Αβγά
- Πάπρικα γλυκιά
- 2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 300γρ. Φέτα τριμμένη
- 500γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
- 300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2 Αβγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
- Χωρίζουμε το κανταϊφι στα δύο. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Απλώνουμε το μισό στο πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 6 αβγά, βάζουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε για μία σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: