Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Λιγκουίνι
  • 200γρ. Καπνιστός σολομός
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 400ml. Κρέμα γάλακτος
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Σφηνάκι βότκα
  • 100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου, ρίχνουμε το σολομό ψιλοκομμένο, και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σβήνουμε με τη βότκα και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: