Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΣΟΥΦΛΕ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
  • 2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 Λίτρο γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • 6 Αβγά
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 300γρ. Φέτα τριμμένη
  • 500γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
  • 300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2 Αβγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
  • Χωρίζουμε το κανταϊφι στα δύο. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Απλώνουμε το μισό στο πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι και χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 6 αβγά, βάζουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε για μία σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: