Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 750γρ. Αλεύρι
  • 3 Αβγά
  • 250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 200ml. Γάλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 Βανίλια
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε το αβγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: