- 550γρ. Αλεύρι σκληρό
- 350ml. Νερό
- 35γρ. Ζάχαρη
- 200γρ. Αλάτι
- 20ml. Ελαιόλαδο
- 6γρ. Μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα 100ml. από το νερό και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Τη βάζουμε σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά, τη βγάζουμε από το μπολ και τη ζυμώνουμε ξανά.
- Χωρίζουμε σε 4 μέρη και την απλώνουμε σε οβάλ σχήμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια.
- Αφήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τις φοκάτσιες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Όταν βγουν από το φούρνο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: