Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΦΟΚΑΤΣΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 550γρ. Αλεύρι σκληρό
  • 350ml. Νερό
  • 35γρ. Ζάχαρη
  • 200γρ. Αλάτι
  • 20ml. Ελαιόλαδο
  • 6γρ. Μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα 100ml. από το νερό και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  • Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Τη βάζουμε σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά, τη βγάζουμε από το μπολ και τη ζυμώνουμε ξανά.
  • Χωρίζουμε σε 4 μέρη και την απλώνουμε σε οβάλ σχήμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
  • Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τις φοκάτσιες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Όταν βγουν από το φούρνο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: