Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. Κριθαράκι
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 Ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Δενδρολίβανο
  • Μπαχάρι
  • 1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
  • 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το δενδρολίβανο, την κανέλα και το μπαχάρι.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί μαζί με τη σάλτσα, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1.2 λίτρα βραστό νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σβήνουμε το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: