Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350γρ. Ζάχαρη
  • 1 Σφηνάκι κονιάκ
  • 2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
  • 500γρ. Αλεύρι
  • 5 Αβγά
  • 1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε ένα 1 φλιτζάνι τσαγιού από το σιρόπι και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μιξέρ τα αβγά. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο και το χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε μικρές ποσότητες χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: