ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
1 Κύβο μαγιά
1 Κουταλιά σούπας αλάτι
1 Πρέζα ζάχαρη
Χλιαρό νερό 500-600ml
Ελαιόλαδο
1/2 Κιλό φέτα σε τρίμματα
1 Αβγό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό αλεύρι
1 Κύβο μαγιά
1 Κουταλιά σούπας αλάτι
1 Πρέζα ζάχαρη
Χλιαρό νερό 500-600ml
Ελαιόλαδο
1/2 Κιλό φέτα σε τρίμματα
1 Αβγό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και τη βάζουμε σε μπολ με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ζυμώνουμε συμπληρώνοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Το απλώνουμε σε φύλλο με τα χέρια μας περίπου όσο είναι η λαμαρίνα του φούρνου το κόβουμε στα δύο. Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τη φέτα.
- Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε ρολό το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε επάνω τα ρολά.
- Χτυπάμε το αβγό με 1 κουταλιά σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρολά.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: