ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
800γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Θυμάρι
1 Φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τσαγιού αρακά
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Ριογκατόνι
300γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο
800γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Θυμάρι
1 Φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τσαγιού αρακά
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Ριογκατόνι
300γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε το σκεύους και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας κιμά. Κάνουμε μία στρώση με τα μισά ζυμαρικά. Προσθέτουμε το μισό κιμά, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε για 30 να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: