ΥΛΙΚΑ
250ml. Ηλιέλαιο
300γρ. Ζάχαρη
3 Αβγά
Χυμό από 1 πορτοκάλι
170γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 Πρέζα αλάτι
300γρ. Καρότα τριμμένα
120γρ. Καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
250γρ. Τυρί κρέμα
170γρ. Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250ml. Ηλιέλαιο
300γρ. Ζάχαρη
3 Αβγά
Χυμό από 1 πορτοκάλι
170γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 Πρέζα αλάτι
300γρ. Καρότα τριμμένα
120γρ. Καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
250γρ. Τυρί κρέμα
170γρ. Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
- Ενσωματώνουμε τα καρότα και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μία ώρα.
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα στο μίξερ μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Αφού κρυώσει το κέικ το βγάζουμε από τη φόρμα και το αλείφουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: