ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 1/2 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλιές σούπας κακάο
8 Αβγά
1 Πρέζα κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι νερό
1 Κουταλιά σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 1/2 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλιές σούπας κακάο
8 Αβγά
1 Πρέζα κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι νερό
1 Κουταλιά σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν.
- Αφαιρούμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά αλλά και συνεχόμενα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το κέικ κρύο και αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: