ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι χοιρινό μπούτι (περίπου 2 κιλά)
1 Κιλό πατάτες κομμένες
250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
1 Λίτρο μπύρα
3 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κομμάτι χοιρινό μπούτι (περίπου 2 κιλά)
1 Κιλό πατάτες κομμένες
250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
1 Λίτρο μπύρα
3 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε σε ταψί και γύρω γύρω τις πατάτες.
- Σε ποτήρι βάζουμε μισό ποτήρι μπύρα τη μουστάρδα, το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το κρέας με αυτό το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα, βάζουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα χωρίς να πέσει πάνω στο κρέας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και ψήνουμε για άλλη μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: