ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
250γρ. Αλεύρι
3 Κουταλιές σούπας βιτάμ
1/2 Ποτήρι κρασιού λάδι
3 Κουταλιές σούπας ούζο
1 Αβγό
1 Κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Πρέζα σόδα μαφειρικής
1 1/2 Ποτήρι νερού γάλα
Λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό αλεύρι
250γρ. Αλεύρι
3 Κουταλιές σούπας βιτάμ
1/2 Ποτήρι κρασιού λάδι
3 Κουταλιές σούπας ούζο
1 Αβγό
1 Κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Πρέζα σόδα μαφειρικής
1 1/2 Ποτήρι νερού γάλα
Λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ, εκτός από το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και το νερό τόσο όσο να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη. Τα πλάθουμε σε μαστουνάκια και κόβουμε περίπου 10 ροδέλες το καθένα. Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα πλάθουμε σε στρογγυλές πίτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με μέλι αν τις θέλουμε γλυκές. Ή με τριμμένο τυρί αν τις θέλουμε αλμυρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: