ΥΛΙΚΑ
1250γρ. Αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 Φλιτζάνι πετιμέζι
1 3/4 Φλιτζανιού ζάχαρη
2 Κουταλιές αμμωνία
2 Κουταλιές σόδα μαγειρικής
1/2 Κουταλιά κανέλα
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1250γρ. Αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 Φλιτζάνι πετιμέζι
1 3/4 Φλιτζανιού ζάχαρη
2 Κουταλιές αμμωνία
2 Κουταλιές σόδα μαγειρικής
1/2 Κουταλιά κανέλα
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι 2 1/2 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε κομμάτια από τη ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα μεγαλύτερο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε όπως είναι σκεπασμένα για 5 λεπτά και κατόπιν τα βάζουμε σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: