Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
450γρ. Αλεύρι
15γρ. Μπέικιν πάουντερ
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. Ζάχαρη
6 Αβγά
Ξύσμα 2 λεμονιών
300γρ. Γιαούρτι
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
550γρ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το ξύσμα. το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας από το αλεύρι. Βάζουμε το γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σιροπιάζουμε το κρύο με το καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: