Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
10 Φέτες γκούντα
10 Φέτες παστουρμά
1/2 Λίτρο γάλα
2 Αβγά
100γρ. Τριμμένη γραβιέρα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα.
  • Στρώνουμε τις φέτες της γκούντας, το παστουρμά τις πιπεριές, τις φέτας τις ντομάτας και σκεπάζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα.
  • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια. Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε τη πίτα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: