ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
300ml. χλιαρό νερό
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
300ml. χλιαρό νερό
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σ ένα μπολάκι τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το λάδι, τις ντομάτες και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρι, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά τη λεκάνη βάζουμε τη ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε και πάλι. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο λαδωμένες μακρόστενες φόρμες, σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλη μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: