ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
1 Κρεμμύδι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι αρακά
Λίγο μοσχοκάρυδο
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό πατάτες
1 Κρεμμύδι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι αρακά
Λίγο μοσχοκάρυδο
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σ ένα μπολ με ένα πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο, σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, μία πρέζα, όχι πολύ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα δεμένο πουρέ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τον αρακά σε νερό που βράζει και τον αφήνουμε για τρία λεπτά να μαλακώσει, τον στραγγίζουμε και τον ρίχνουμε στο πουρέ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε λαδώσει. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: