ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά τσίλι σε ροδέλες
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό γαρίδες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά τσίλι σε ροδέλες
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε αφήνοντας μόνο την ουρά.
- Τις βάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το πολτό σκόρδου και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ρίχνουμε και τις γαρίδες μαζί με το ζουμί που υπάρχει στο πιάτο. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να αλλάξουν χρώμα, και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και το μπούκοβο αφήνουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: