ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 Φακελάκια μαγιά
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 Κιλό αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 Φακελάκια μαγιά
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 Κιλό αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά και το αλάτι. Αφήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μισή ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε από το χυλό μικρές ποσότητες και τις βάζουμε στη κατσαρόλα. Δεν βάζουμε πάρα πολλές κάθε φορά για να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Με μια τρυπητή κουτάλα γυρνάμε προσεκτικά τους λουκουμάδες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τους βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό και τους σερβίρουμε με συνοδεία μελιού, καρυδόψιχας ή ότι άλλο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: