Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
400γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
200γρ. Χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, να σοταριστεί. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, κατόπιν ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε να σοταριστούν. 
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και βγάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο. 
  • Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Σε μια ταρτιέρα στρώνουμε τη σφολιάτα και κόβουμε ότι περισσεύει γύρω γύρω από το σκεύος. Στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω μερικά φασόλια για να έχει βάρος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω την κρέμα, την απλώνουμε και βάζουμε τα μανιτάρια και το χαλούμι. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: