ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα φύλλα Βηρυτού
250γρ. Βούτυρο λιωμένο
250γρ. Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Φλιτζάνια νερό
7 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γλυκόζη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Πακέτα φύλλα Βηρυτού
250γρ. Βούτυρο λιωμένο
250γρ. Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Φλιτζάνια νερό
7 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γλυκόζη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνι ταψί. Στρώνουμε 15 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα και πασπαλίζουμε με το φιστίκι. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. Μ ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με το βούτυρο που περίσσεψε.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: