Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ. Βούτυρο
5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
5 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 Λίτρο γάλα
3/4 Κούπας ζάχαρη
1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Μ ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε γύρο γύρο στο ταψί. Στη κατσαρόλα με το λιωμένο βούτυρο που έχει μείνει ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει στο γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το αβγό χτυπημένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα. Το αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: