ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό πανσέτα χωρίς κόκκαλο σε ολόκληρο κομμάτι
2 Κουταλιές μουστάρδα
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Μία σελινόριζα κομμένη σε λωρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
100γρ. Κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό πανσέτα χωρίς κόκκαλο σε ολόκληρο κομμάτι
2 Κουταλιές μουστάρδα
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Μία σελινόριζα κομμένη σε λωρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
100γρ. Κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη πιπεριά, τα καρότα και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το κομμάτι της πανσέτας, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε την επιφάνεια με τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μια άκρη τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό, σφίγγοντας το καλά.
- Δένουμε το κρέας με σπάγκο, αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το μεταφέρουμε σε ταψί, περιχύνουμε με το κρασί και σε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες αφού προηγουμένως το έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη στους 220 βαθμούς για να ροδίσει το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: