ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Συσκευασία χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Πένες
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Συσκευασία χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σ ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ψιλοκομμένη πιπεριά και προσθέτουμε το πολτό του σκόρδου. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και περιμένουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και το μπέικον που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας να γίνου al dente. Μόλις μαλακώσουν, τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο τηγάνια με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: